Ipari Kupa - MKSZ Liga sorozat

2024.04.28.

A tavalyival azonos volt a körpálya, ami egyáltalán nem könnyű vonalvezetésű. Idén annyi volt a különbség, hogy a tavalyi hőséget idén felváltotta a szeles, hűvös időjárás. 
A csapatból hatan álltunk rajthoz, Orosz Gergő, Gönczy Gergő, Szarka Gergely, Szöllőssy Ádám, Vaskó Levente és én. A rajt előtt szokás szerint megbeszéltük, hogy kinek mi lesz a feladata és kinek kit kell figyelnie majd a Karcag Cycling Team-ből és vele mozognia. 
A rajtot követően a Karcag magára vállalta a tempó menést, mi meg csak utaztunk a mezőnyben és vártuk, hogy mi lesz ebből. Több próbálkozás is volt, végül Orosz és Móré-Gosselin Olivier (Karcag) tudott elszakadni. Pár kör elteltével megpróbáltam felugrani rájuk, ami sikerült is, de nem sokkal később összezárták a sort. Ezek után léptek el szökésbe ismét ketten, ami a nap szökését is jelentette. Tőlünk Szarka volt benne és Hrenkó Norbert a Karcagból. 
Egészen nagy előnyt sikerült szerezniük a 2,5 perccel, ekkor már úgy voltunk vele, hogy akkor kezdjük el a tűzijátékot hátul. Felváltva próbáltuk szétzilálni a csoportot mígnem elszakadtunk hárman, Orosz, én és Filutás Viktor (Karcag).
Így haladtunk tovább, mígnem utolértük Szarkáékat és így már öten tekertünk elől. Természetesen a próbálkozások itt sem értek véget, Orosz és Hrenkó mentek tovább és a végén kettőjük között dőlt el a verseny, amit Orosz Gergő végül megnyert.
Ránk felért egy csoport és a végén a sprinten egy technikai hibával küzdő versenyző miatt hátráltatott helyzetből nem tudtam a harmadik helyért zajló csatában Filutást már megverni. Végül 4. helyen értem célba, Gönczy pedig az 5. lett.

Folytatás: 
Ápr. 28. Raffeisenbank Kirschblütenrennen (1.2)
Máj. 1. GP Vorarlberg (1.2)
Máj. 8-12. Tour de Hongrie (2.Pro)